Mi az ebéd az irodában?

Egy brit csomagolástechnikai cég által finanszírozott felmérés szerint az irodai alkalmazottak harmada minden áldott nap ugyanazt fogyasztja ebédre!!! Átlagosan négy-öt éven keresztül! És a többi sem táplálkozik sokkal változatosabban. A "sláger" a sajtos szendvics, második helyen áll a sonkás szendvics, harmadik a csirkés szendvics. Nem azzal van a gond, hogy szendvics, hanem azzal, hogy fantáziátlan, nem változatos, és ezért egészségtelen. Szendvicset lehet fantáziadúsan, egészségesen is elkészíteni. Ráadásul a nem eléggé változatos étel alulmotiválttá, fásulttá teszi az alkalmazottakat. Feltételezhetően ennek a rossz szokásnak az oka a biztonságérzet keresése, amit a változatlan ebéd hamis érzése által kapnak meg. Másik ok, hogy a felmérés szerint általában aznap 10 órakor jut a dolgozók eszébe, hogy éhesek lesznek, ilyenkor a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás egy szendvics, noha ugyanazon az áron már éttermi színvonalú ebédet is rendelhetne az illető, ha előző nap eszébe jut.